Artisti që bën skulptura me kokainë

26/09/2013 00:00

Quhet Diddo, është një artist holandez që bën krijime artistike me një lëndë të veçantë: kokainën.

Vepra e fundit e tij quhet “Ecce Animal”, një përgjigje ndaj “Ecce Homo” të Caravaggio dhe reflekton karakteristikën e natyrës njerëzore me një kafkë të përbërë tërësisht nga kokainë.

Provokimi i tij vjen pas të dhënave për konsumin e kësaj droge nga Kombet e Bashkuara. Artisti deklaron se e ka rekuperuar lëndën narkotike në rrugë dhe më pas e ka analizuar në laborator.

Top Channel