Autoritetet britanike ngjyrosën me të zezë një prej lagunave më spektakolare të vendit.

E ndodhur në Buxton, krahina e Derbyshire, laguna ofronte një pamje spektakolare, me një ujë blu të kristaltë, të ngjashëm me atë të ujrave në Karaibe.

Megjithatë, ujrat e lagunës kishin një përmbajtje tepër të lartë acide, duke qenë vdekjeprurëse, për ata që vendosnin të notonin gjatë në lagunë.

Pavarësisht shenjave, që tregonin se PH i ujrave ishte prej 11,3, shumë më i lartë se 7,4 që është normali dhe fare pranë PH-së së amoniakut, shumë pushues, pa e njohur rrezikun, vendosnin të laheshin të shtyrë nga pamja e mrekullueshme e ujit, në dukje i padëmshëm.

Top Channel