Kinë, lyejnë barin për t’u dukur më jeshil

09/03/2013 00:00

Bari i fqinjit është gjithnjë më i gjelbër! Ndoshta ky është motivi që
shtyu autoritetet e Chengdu, qyteti i peste me i populluar në Kinë, për
të lyer barin nëpër rrugë me nje jeshile të shkëlqyer.

Një strategji, që nga njëra anë krijon një iluzion perfekt optik, ndërsa nga tjetra polemika dhe preokupim të banorëve. Dyshime janë hedhur rreth produktit të përdorur, por autoritetet sigurojë që ngjyruesi nuk është i dëmshëm.

Në internet nuk mungojnë as komentet ironike: “Tani të lyejmë edhe qiellin për t’u dukur më blu.”.

Top Channel