Pemët dekorative që duhen mbjellë në prag pranvere

26/02/2013 17:30

Fundi i muajit shkurt dhe fillimi i muajit mars është periudha më e përshtatshme për mbjelljen e bimëve dhe pemëve dekorative.

Këto pemë mbillen në ambiente të jashtme dhe ballkone të hapura, sidomos bimët që bëjnë pjesë tek shkurret. Pemët dekorative më të përshtatshme janë pemët gjetherënëse në dimër.

Bliri, rrapi dhe panja janë pemët dekoruese më të mira për ambientet e jashtme.

Nëse do të mbillen tani, bimës i jepet mundësia të lidhet më shpejt me tokën, të ketë një aktivitet normal dhe një jetëgjatësi të kënaqshme.

Top Channel