Berisha në Kandahar, vizita e parë tek ushtarët shqiptarë

14/04/2012 00:00

Prej gati 24 orësh kryeministri Sali Berisha ndodhet në Afganistan në
vizitën e parë që shefi i qeverisë u bën trupave shqiptare të vendosura
atje prej disa vjetësh, si pjesë e aleancës së Atlantikut të Veriut.

Vizita blic e kryeministrit Berisha ne kandahar, ku ndodhet trupat komando shqiptare me mission luftimi është mbajtur sekcret per arsye sigurie. Perveç takimit me ushtaraket shqiptare, ne axhenden e kryeministrit ishin shenuar edhe takime me drejtues te larte te komandes se NATO-s ne Afganistan, por ende nuk behen te njohura detaje te axhendes, e cila mbetet e papublikuar, edhe kjo per arsye sigurie.

Trupat shqiptare me mision paqeruajtes, por veçanërisht ata me mision luftimi kane marre vleresime te jashtezakonshme nga shtabi qendror i NATO-s ne Afganistan. Vizita e kryeministrit Berisha ne Afganistan vjen pak kohe pas humbjes se kapiten Feti Voglit ne krye te detyres dhe plagosjes se nentetar Aleksander Peçit gjatë nje operacioni paqeruajtes ne Kandahar.

Pritet qe pamjet e vizites blic te kryeministrit Berisha ne Afganistan te behen publike te dielen, pas kthimit te tij ne Tirane.

Top Channel