Zgjerimi i kryeqytetit, hapet konkursi

08/03/2012 00:00

Shtatë studio të huaja arkitetkturore kanë prezantuar projektet e tyre
për zgjatimin e bulevardit Zogu i Parë në kryeqytet nga stacioni i
Trenit drejt Paskuqanit.

Po kështu, këto studio kane sjellë dhe një masterplan për rehabilitimin e lumit të Tiranës, prej 6.7 km dhe zhvillimin e zonës përreth.

Shtatë studiot arkitekturore do të paraqesin dhe propozime për zhvillimin e zonës, nga lumi i Tiranës deri në Paskuqan, perfshire dhe  zhvillimin e Kodrave të Paskuqanit dhe shndërrimin në Park Natyror të Liqenit të Paskuqanit.

“Ky projekt do të rivitalizojë tërësisht një të pestën e qytetit të Tiranës, do të ndërtojë një pol të ri ekonomik, i cili do të hapë më mijëra vende pune, Do të përmirësojë trafikun, do të hapë aksese të paimagjinuara më parë, për të moshuarit e fëmijët e kryeqytetit”, tha kreu i Bashkisë, Lulzim Basha.
 
Pas prezantimit te shtate projekteve, nje juri e perbere nga arkitekte te huaj dhe shqiptare, qe kryesohet nga kryetari i bashkise Lulzim Basha, do te shpalle dhe studion qe ka hartuar projektin me te mire per kete zone.

I pranishëm në prezantimin e projekteve ka qenë edhe kryeministri Sali Berisha, i cili garantoi mbështetjen e qeverisë për t’i dhënë Tiranës dimensionin e munguar dhe mundësinë për të zhvilluar potencialet e saj.

Reagimi i kreut të Këshilltarëve socialistë në Këshillin Bashkiak

Edhe sot sot nuk pati kurajon t’i kërkonte ndjesë administratës së mëparshme, kompanive të mirënjohura, nga Danimarka e Belgjike për projektin gjigant të sheshit “Skënderbej” apo Xhamisë së Madhe, apo taksapaguesve të Hollandës, të cilët nëpërmjet qeverisë hollandeze financuar planin rregullues të Tiranës, ku ishte përfshirë edhe ky zgjatim i bulevardit që sot po e kthejnë në fitore politike.

Top Channel