Elbasan, shkolla nuk ka kushte për mësim

18/11/2011 00:00

Godina e shkollës “Osman Gjini” në Komunën Mollas është e amortizuar. Ne
pjesen me te madhe te saj muret jane me lageshtire dhe sistemi i
ngrohjes ne shkolle nuk funksionon.

Edhe mjetet didaktike mungojne ne shkolle cak veshtireson mjaft zhvilimin normal te ores se mesimit. Vete nxenesit thone se gjate stines se dimrit klasat jane te ftohta dhe se shpesh prinderit detyrohen te mos i cojne ne shkolle.

E njejta situate parqitet edhe ne shkollat e tjera te kesaj komune. Kryetari i komunës, Agron Hysa shprehet se gjëndja është kritike dhe se në disa godina duhen bere nderhyrje emergjente.

Edhe pas kerkesave te shumta qe jane bere per riksonstruksionin e tyre ende asnje pergjigje nuk eshte bere asgje.

Top Channel