Ostren, protestë kundër HEC

11/10/2011 00:00

Banoret e kater fshatrave ne komunen Ostren te Bulqizes, protestojne
kunder ndertimit te nje hidrocentrali, qe do perdore burimet ujore te
zones se tyre.

Ata thone se ky hidrocentral nxjerr jashte pune pompat e ujit per kater fshatrat, merr ujin qe perdoret per ujitjen e 150 hektare toke bujqesore dhe nxjerr jashte pune dy mullinj bloje shume te nevojshme per banoret e zones. Banoret, kryesisht te moshuar, jane grumbulluar ne qender te fshatit Ostren i Vogel per te shprehur kundershtimin e tyre per kete projekt.

Perfaqesuesit e firmes ndertuese te ketij HEC-i, ankesave per heqjen e ujit per banoret i jane pergjigjur duke treguar dokumentat e koncesionit me firmen e kryeministrit.

Kjo eshte hera e dyte qe banoret protestojne kunder ketij projekti. Ata thone se ndertimi hidrocentralit shkaterron teresisht mundesine e tyre per jetese per shkak se ju merr ujin qe perdorin per vete, per gjene e gjalle dhe bujqesine.

Top Channel