Divjakë, fermerët në vështiresi

04/07/2011 09:30

Fermerët e Divjakës duket se këtë vit nuk janë po aq të kënaqur sa
vitin e kaluar. Nje vit me pare prodhimet e bollshme gjeten treg te
konsiderueshem por kete vit fermeret thone se pas shume muajsh pune jane
detyruar te hedhin prodhimet e tyre.

Cmimet e shitjes kane rene ndersa kete vit nuk ka as tregtare te huaj qe te blejne prodhimet e tyre si me pare. Cmimet e shitjes ne kete treg te fermereve ne Lushnje jane gati 3 here me te uleta se cmimet e shitjes ne tregun me pakice. Kjo situate pothuajse i ka nxjerre me humbje te medha prodhuesit e Lushnjes dhe Divjakes.

Fermeret thone se kete vit ka shume me pak tregtare nga Kosova qe vijne dhe furnizohen me prodhimet e stines ne Myzeqe.

Top Channel