Wikileaks: Ura në Ngushticën e Mesinës, nga mafia

13/01/2011 12:35

“Mafia mund të jetë ndër bamirësit kryesorë të ndërtimit të urës në Ngushticën e Mesinës, që megjithatë do të jetë e panevojshme, pa investime të mëdha në rrugë dhe hekurudha në Siçili dhe Kalabri”.

Politikanët italianë? “Bëjnë pak në luftën kundër krimit të organizuar, ndërsa kisha katolike duhet të bashkëpunojë më shumë”.

Kjo është analiza e diplomatit amerikan Truhn, konsull i përgjithshëm në Napoli, që gjendet në pesë kabllogramë në vitet 2008-2009, të publikuara nga Wikileaks.

Top Channel