Meta: Mbështetje Kosovës në paktet për tregtinë

30/09/2010 17:00

Ministri i Ekonomise Ilir Meta dhe homologu i tij kosovar Lutfi Zharku zhvilluan nje takim 2 palesh gjate te cilit biseduan per mundesite e bashkepunimit ekonomik mes 2 vendeve.

Ministri Meta tha se qeveria shqiptare do mbeshtesë ate kosovare qe te integrohet ne te gjithe marreveshjet rajonale sidomose ato te tregtise.

Dy ministrat kane vizituar sot Panairin e Mobilerise, qe eshte zhvilluar ne Tirane, ne te cilin  merrnin pjese shume kompani shqiptare dhe kosovare.

I pyetur per projektin e portit te Shengjinit, ministri Meta tha se jane akoma ne dikutime me qeverine kosovare rreth nje projekti konkret per venien ne dispozicion te ketij porti per Kosoven, me qellim zhvillimin e metejshem ekonomik te saj.

Top Channel