Shiringë pa age për dhimbjen e kokës

07/06/2010 09:55

Për dhimbjen e kokën mbërrin shpimi virtual, me age që është një fluks i kompresuar azoti, një gaz që në një të dhjetën e sekondës kalon ilacin përmes lëkurës, ndërsa pacienti nuk ndjen asgjë.

Gjetja e fundit është prezantuar nga Alan Rapoport, i UCLA University në Los Angeles, në “Kongresin e IV, ANIRCEF Cefalee, dije aktuale dhe e ardhmja e prespektivës.

Por e mira e kësaj gjilpëre është se mund të përdoret nga 98 përqind e pacientëve nëse këta të fundit ndjekin me kujdes këshillën e mjekut.

“Kemi zgjidhjen për pacientët që shpesh ankohen për dhimbjen e gjilpërave dhe kërkojnë terapi të reja dhe më të shpejta”, thotë Rapoport.

Top Channel