Lesi: 10 vjet burg kush prek voten

21/05/2010 08:35

Kryetari i Lidhjes Demokristiane te Shqiperise, Nikolle Lesi, hodhi dje publikisht disa propozime ne kuader te reformes se pritshme elektorale.

Ne nje prononcim per median, Lesi u shpreh se pas mbylljes se greves se urise se socialisteve, Partia Demokratike dhe Partia Socialiste, aktoret e tjere kryesore politike, duhet te ulen e te hartojne ndryshime ligjore ne Kodin Zgjedhor.

LDK propozon qe: a) çdo parti politike pjesemarrese ne zgjedhje te kete te drejte qe te kerkoje hapjen e rinumerimin e fleteve te votimit; b) 10 vjet burg per çdo komisioner dhe numerues qe rezulton se ne qendren e votimit ku ai eshte pergjegjes ka vota te vjedhura; c) komisioneret e qendrave te votimit dhe anetaret e numerimit te votave te mos jene pjesetare te partive politike.

Keto jane nder propozimet e para publike qe vijne ne kuader te reformes zgjedhore qe ka gjasa te filloje pas arritjes se nje kompromisi per kapercimin e krizes aktuale politike.

Top Channel