Kriza, Bundestagu miraton paketen e shpetimit

21/05/2010 13:30

Dhoma e ulet e Parlamentit gjerman ka aprovuar paketen prej 750 bilione eurosh, permes te ciles Berlini do te kontribuoje per shpetimin e eurozones.

Edhe Dhoma e Larte pritet qe te mbeshtese kontributin e Gjermanise deri ne 148 bilione.

Kancelarja Angela Merkel eshte perballur me nje opozite te ashper per qendrimin e saj per te ndihmuar Greqine dhe ekonomite e tjera te demtuara te BE-se.

Por ajo ka paralajmeruar se monedha e perbashket do te jete ne rrezik nese nuk do te ndermerret nje aksion i fuqishem.

Votimi i paketes, e hartuar per te mbrojtur financat e vendeve te eurozones qe ndodhen ne veshtiresi, vjen ne nje moment kur ministrat e Financave te BE do te mblidhen ne Bruksel per te diskutuar mbi menyrat e parandalimit te perseritjes se krizes greke.

Top Channel