Everest, australiani kunder Hillary

20/05/2010 14:50

Alpinisti australian Duncan Chessel qe po ngjit malin Everest do te zbuloje misterin e atij qe i pari ka arritur majen.

Neozelandezi Edmund Hillary dhe shoqeruesi i tij Tensing Norgay jane njohur si te paret qe kane prekur majen prej 8848 metrash me 29 mars 1953, por dy angleze, George Mallory e Andrew Irvine, mund ta kene arritur pothuajse 30 vjet me pare, ne qershor te 1928-es.

Te dy jane pare heren e fundit pak metra nga maja, por vdiqen ne mal.

Top Channel