Tajlande, ushtaret te drejte per te qelluar

19/05/2010 18:55

Qeveria tajlandeze po u veshtireson misionin “kemisheve te kuqe”, te cilet nuk jane terhequr ende plotesisht.

Pas disa zjarrvenieve dhe sulmeve te regjistruara sot ndaj disa bankave dhe institucioneve ne Bangkok, qeveria ka paralajmeruar se do te aplikoje denimin me vdekje ndaj autoreve.

Gjithashtu, autoritetet tajlandeze u kane dhene leje trupave ushtarake qe te hapin zjarr ndaj protestuesve, nese keta te fundit nuk u binden urdherave.

Por aksionet e qeverise nuk kane mbaruar me kaq, pas censurimit te televizioneve, ato kane bllokuar edhe faqet e internetit Teitter dhe Facebook.

Nderkohe, qindra protestues kane mbetur te bllokuar ne tempullin Wat Panum, i cili ndodhet brenda kampit te ngritur ne Bangkok.

Ndersa ndaj ish-kryeministrit, qe mbeshtetet nga “kemishet e kuqe”, qeveria tajlandeze ka rinovuar urdherarrestin.

Top Channel