Britani, të gjelbrit për herë të parë në Parlament

07/05/2010 08:05

Për herë të parë ka hyrë në Parlamentin britanik “Green Party”, ose partia e te gjelberve.

Subjekti në fjalë ka fituar një vend përmes zgjedhjes së djeshme në Brajton të lideres së partisë, Caroline Lucas.

Ndërkohë, procesi i numërimit të votave nuk ka kaluar pa probleme. Një bombë e vendosur në bordin e një makine të parkuar përpara një qëndre zgjedhore në Derri të Irlandës së Veriut është caktivizuar nga policia.

Për pasojë operacioni i numërimit të fletëve të votimit është pezulluar për disa orë. Zona në fjalë u izolua përkohësisht dhe më pas u hap sërish.

Top Channel