Japoni, rindizet pas 14 vitesh reaktori bërthamor

06/05/2010 08:55

Është ndezur natën e sotme pas 14 vjetësh reaktori i centralit bërthamor të Monju, në Japoni.

Në 1995 u fik për shkak të humbjes së lëngut ftohës me bazë natriumi i cili më pas mori dhe zjarr.

Operativiteti me regjim të plotë pritet në pranverën e 2013-ës.

Top Channel