SHBA, 17.500 njerëz të tjerë kundër ndotjes së naftës

05/05/2010 04:55

Departamenti i Mbrojtjes në SHBA njoftoi angazhimin e 17.500 njerëzve, personel i Rojes Kufitare Federale në zonën e prekur nga derdhjet e naftës në Gjirin e Meksikës.

Në një konferencë për shtyp nga Uashingtoni kreu i Mbrojtjes, Robert Gejts u shpreh se dislokimi i 17.500 njerëzve do të bëhet sipas kërkesave, 6000 në Luiziana, 6 mijë në Misisipi, 3 mijë në Alabama dhe 2.500 në Florida.

I gjithë personeli do të jetë nën komadën e autoriteteve vendore të secilit shtetit përkatës.

Top Channel