OSBE: Korrupsioni mbetet ende problem

02/03/2010 15:55

Korrupsioni mbetet nje nga problemet me te cilat duhet te perballet qeveria aktuale. Zevendesambasadorja e OSBE-se, Renate Herrmanns tha se te dhenat e raporteve mbi korrupsionin ne Shqiperi ndikojne jo vetem ne imazhin negativ te vendit por parandalon edhe investimet, ndaj kerkohet zbatimi i ligjit.

“Raporti nderkombetar si ai vitit 2009 i ‘Transparency International’ tregon se korrupsioni eshte ende problem dhe si i tille mbetet prioritet i qeverise. Korrupsioni vepron si parandalues per investitoret e huaj, prezanton nje imazh negativ dhe shmang fondet e asistences sociale si dhe denon shtresat me te varfra. Shqiperia ka nderrmarre disa masa te guximshme kunder korrupsionit, por keto angazhime shpeshhere pengohen nga nje zbatim jokorrekt”, u shpreh Herrmanns.

Zevendesambasadorja e OSBE-se ka rekomnduar marrjen e masave te forta ne te gjitha rastet e korrupsionit, nje hap qe eshte mbeshtetur edhe nga ministri i Brendshem, Lulzim Basha

“Parandalimi i konfliktit te interesit te administrates publike mbetet nje nga detyrat me te rendesishme ne luften kunder korrupsionit. Periudha shtator-shkurt shenon nje rritje te kallezimeve penale dhe te arrestimit te zyrtareve publike deri ne nivelet e larta politike. Kemi nje rritje te ndjekjeve te suksesshme nga prokuroria si dhe fillimet e ndertimit te nje arkivi te suksesshem te denimeve te zyrtareve publike”, u shpreh Basha.

Ne kete takim te organizuar nga Inpektoriati i Larte i Deklarimit dhe Kontrrollit te Pasurive u shperndane certifikata e trajnimit kunder korrupsionit per 600 zyrtare.

Top Channel