Irani: Ok, shkembimit te uraniumit, por me kushte

12/12/2009 15:40

Irani eshte i gatshem te pranoje propozimin e shkembimit te uraniumit te pasuruar me intensitet te ulet me fuci karburanti.

Por jo sipas kushteve te fiksuara ne Vjene ne takimin e ANEB-it, por me kushtet e vendosura nga vete Teherani.

Lajmin e ka bere te ditur ministri i Jashtem, Manouchehr Mottaki duke shpjeguar se “do te furnizojme 400 kilograme uranium te pasuruar me 3.5 perqind per te marre ne kembim uranium te pasuruar ne 20 perqind”.

Dhe e gjithe kjo jo jashte vendit, por vetem ne ishullin e tyre Kish.

Top Channel