“Klima”, dalin ne pah percarjet e para

10/12/2009 03:35

Masat shtrenguese per te frenuar ndotjen globale, kane percare unitetin e vendeve qe jane mbledhur ne Kopenhagen.

Vendet e varfra e ne zhvillim mendojne se masat do te rrisin nivelin e varferise, ndersa vendet e pasura mendojne se ato do te frenojne zhvillimin e metejshem.

Ndasi jane vene re edhe brenda te njejtit bllok, si vendet e varfera afrikane, disa prej te cilave kane paraqitur edhe nje marreveshje detyruese edhe me te fuqishme se protokolli i      Kiotos.

Konferenca ka vetem 3 dite qe ka nisur punimet por gjithmone e me shume po dalin ne pah pika kontradiktore mes vendeve te industrializuara dhe atyre ne ekspansion industrial.

Top Channel