Volkswagen-Suzuki, marreveshje zyrtare ne janar

09/12/2009 09:45

Volkswagen dhe Suzuki kane arritur nje marreveshje paraprake, qe i lejon kompanise gjermane te marre 20 perqind te fitimeve nga kompania japoneze.

Operacioni do te realizohet permes nje aleance komplekse mes dy grupeve.

Dy kompanite prodhuese te makinave jane ne pune per zhvillimin ndersa qellimi i afrimit eshte edhe marrja e perfitimeve ne masen 20 perqind nga Suzuki te Volkswagen.

Mbyllja e operacionit do te behet ne janar dhe pas zyrtarizimit final, partnershipi do te jete per nje periudhe te gjate kohe.

Drejtuesit e kompanive firmosen nje skeme te marreveshjes qe persa i perket diversitetit te produkteve shenojne nje hap te rendesishem drejt se ardhmes.

Top Channel