Medvedev: Ashpersim te denimeve kunder ksenofobise

09/12/2009 17:00

Presidenti rus Dmitri Medvedev ka pranuar se ne Rusi ka nje rritje te ksenofobise ne vitet e fundit dhe per kete ka kerkuar denime me te ashpra per te perballuar kete fenomen.

“Ndjenjat ksenofobike jane konsoliduar jo vetem ne Rusi, por edhe ne Evrope”, eshte shprehur Medvedev.

Sipas shoqatave te mbrojtjes se te drejtave te njeriut, sulmet ksenofobike kane shkaktuar ne Rusi me shume se 300 te vdekur ne vitet 2004-2008.

Top Channel