Papa, apel per samitin e Kopenhagenit

06/12/2009 13:55

Kur duhen edhe pak dite nga samiti i Kopenhagenit, Ati i Shenjte ka leshuar nje mesazh per gjithe boten.

Benedikti XVI ka bere thirrje qe bota te angazhohet per te siguruar mireqenien e gjeneratave te ardhshme. Papa kerkoi zhvillimin e nje stili solid jetese dhe te pergjegjshem ndaj shtresave ne nevoje.

Gjithashtu ai u kerkoi liderve boterore qe te hartojne politika te frytshme per institucionin e familjes. “Mekati po bezdis te gjithe anetaret e Kishes dhe edhe ky institucion ka nevoje per purifikim”, theksoi Ati i Shenjte.  

Top Channel