Jemen, femijet, ushtare ne lufte

05/12/2009 16:45

Shume te mitur dhe femije marrin pjese si ushtare ne luften ne veri te Jemenit mes forcave qeveritare dhe rebeleve shiite.

Denoncimi vjen nga Radhika Coomaraswamy, perfaqesuesja speciale e sekretarit te pergjithshem te OKB-se, Ban Ki-Moon per femijet e perfshire ne lufte.

“Edhe pse nuk ka te dhena te sakta, zyrtare dhe jozyrtare, mund te pohoj me siguri se nje numer i madh i femijeve dhe adoleshenteve jane rekrutuar ne kundershtim te hapur me ligjet nderkombetare”, eshte shprehur Coomaraswamy.

Top Channel