Klima, qeveria e Nepalit mblidhet ne 5200 metra lartesi

04/12/2009 12:00

Para mbajtjes se samitit te klimes ne Kopengahen, qeveria e Nepalit ka zhvilluar nje mbledhje ne lartesine 5200 metra ne Himalaje.

Iniciativa ishte sa e cuditshme aq edhe efikase, pasi terhoqi vemendjen e te gjithe botes.

Ministrat nepaleze kerkojne te sensibilizojne boten per shkrirjen e akujve te Himalajeve qe eshte burimi kryesor me uje per 40 perqind te popullesise se botes qe jeton ne Kine dhe Indi.

Top Channel