Kine, vijon vala e denimeve me vdekje

04/12/2009 14:00

Tre persona jane denuar me vdekje ne Kine per shkak te protestave qe shperthyen ne korrik ne Urumci, ku humben jeten rreth 200 persona.

Qe nga 10 tetori, dita e denimit te pare me vdekje, jane kryer te pakten 20 ndeshkime kapitale te vendosura nga gjykatat kineze per perleshjet etnike mes haneve dhe ujgureve.

Nderkohe, edhe ne Shtetet e Bashkuara eshte ekzekutuar nje denim me vdekje, ndaj nje personi me te meta mendore.

Bobby Woods, nje 44 vjecar i bardhe, u ndeshkua me denimin kapital ne Teksas pasi u shpall fajtor per vrasjen mizore te nje vajze 11 vjecare.

Ne vitin 2002 Gjykata e Larte kishte trajtuar ceshtjen nese 44 vjecari vuante nga probleme mendore, por nuk dha nje pergjigje perfundimtare, duke i hapur keshtu rruge denimit.

Woods kishte nje koeficient te inteligjences prej 70, ndersa llojin e te shkruarit si te nje femije 7 vjecar.

Top Channel