Italia: Pro paktit te partneritetit me Rusine

02/12/2009 17:00

Italia ka shprehur mbeshtetjen e saj ndaj propozimit te Spanjes per te mbyllur brenda semestrit te pare te vitit 2010 marreveshjen e partneritetit me Rusine.

“Kjo marreveshje do ta beje BE-ne nje interlokutor te politikes dhe sigurise te privilegjuar per Rusine”, ka deklaruar ministri i Jashtem italian, Franco Frattini.

Shefi i diplomacise italiane ka shtuar me tej se duhet punuar per te krijuar nje hapesire te detajuar mes Evropes dhe Rusise, qe te perfshije heqjen e regjimit te vizave.

Top Channel