Kine, ekzekutohen 2 tibetiane

28/10/2009 00:35

Autoritetet kineze kane ekzekutuar dy tibetiane te ndaluar dhe te shpallur fajtore per trazirat e muajit mars te vitit 2008 ne qytetin e Lhasas.

Nderkaq shoqata tibetiane ne mergim flasin per 4 ekzekutime kapitale qe lidhen me trazirat e 14 marsit te vitit te shkuar, ku u vrane 19 persona, shumica e te cilave emigrante te etnise han ne krahinen e Tibetit.

Pekini njoftoi se viktimat e marsit 2008 jane 74 persona, ndersa shoqata tibetiane te mbrojtjes se te drejtave te njeriut  pretendojne se numri i viktimave i kalon 200 personat dhe se shumica e tyre jane torturuar dhe vrare nga autoritetet e rendit.

Top Channel