Gjermani, parlamenti rikonfirmon Merkel

28/10/2009 12:45

Angela Merkel eshte rizgjedur ne krye te ekzekutivit gjerman duke marre nje tjeter mandat 4 vjecar nga parlamenti per te drejtuer vendin.

Kancelarja 55 vjecare e lindur ne Hamburg do drejtoje nje qeveri te paster pa votat e opozites, sic ndodhi gjate kater viteve te shkuara per shkak se asnje parti nuk mund te krijonte shumicen e nevojshme per te drejtuar vendin.

Deputetet e dy partive, Csu e Fdp jane 332 ne total, por Merkel mori 323 vota pro dhe 285 kunder. Ne vitin 2005, parlamenti krijoi nje shumice fiktive duke u bazuar ne koalicionin Cdu-Spd.

Top Channel