Ministrat, raportim ne Parlament per MSA-ne

27/10/2009 08:55

Anetaret e qeverise pritet te thirren ne javet e ardhshme ne komisionet parlamentare te ekonomise dhe te veprimtarive prodhuese per t’u pyetur per planin e punes se qeverise per te korrigjuar problemet e verejtura nga ekspertet e Komisionit Europian ne raportin vjetor te progresit qe u publikua javen e kaluar.

Raporti verejti probleme te gjithanshme ne taksa, bujqesi, prokurime, menaxhimin e buxhetit te shtetit, luften kunder krimit e korrupsionit, si dhe funksionimin e disa autoriteteve mbikeqyrese si Keshilli Kombetar i Radiove dhe Televizioneve.

Disa prej problemeve te raportuara ne raportin e progresit u konsideruan si “praktika jo ne perputhje me standardet e Bashkimit Europian”, por disa te tjera u konsideruan si “jo ne perputhje me Marreveshjen e Stabilizimit dhe Asociimit”.

Qeveria duhet te pergatise nje plan pune per zgjidhjen e problemeve te verejtura dhe deputetet kane vendosur te marrin ne pyetje ministrat per te diskutuar per keto probleme.

Top Channel