Gjobitet per mashtrim Kisha e Scientology

27/10/2009 14:15

Nje gjykate franceze ka denuar Kishen e Scientology per mashtrim, por ne fund eshte terhequr nga vendimi per te ndaluar grupin e saj qe te vepronte ne France.

Dy dege te grupit fetar dhe lidere te ndryshem te tij ne France jane gjobitur, pas ankeses se bere nga dy qytetare, njeri prej te cileve tha se ishte manipuluar per te paguar mbi 20 mije euro.

Prokuroret kerkuan qe grupi francez te shkrihet dhe te ndeshkohet rende, por nje shteg ligjor parandaloi denimet e renda.

Ne vend te denimit, gjykatesi urdheroi Qendren e Celebrimeve te Kishes dhe nje librari ne vartesi te saj qe te paguajne nje gjobe te majme prej 600 mije eurosh.

Kreu i grupit francez, Alain Rosenberg shpetoi nga nje burgim dy vjecar, por u denua me 30 mije euro gjobe. Ndersa tre anetare te tjere te grupit moren gjoba pak me te uleta.

Top Channel