Ceki, Traktati i Lisbones ne duart e gjykates

27/10/2009 10:05

Gjykata Kushtetuese e Republikes Ceke do te zhvilloje nje seance per te degjuar se cila mund te jete sfida e fundit ligjore per Traktatin e Lisbones.

Gjykata do te marre ne konsiderate nje dosje te hartuar nga 17 senatore skeptike, te cilet deklarojne se traktati do te krijoje nje supershtet qe do te meperkembe sovranitetin e Cekise.

Traktati, i cili synon te beje me efektive qeverisjen e BE, duhet te aprovohet nga te 27 vendet anetare perpara se te kthehet ne ligj. Republika Ceke eshte i vetmi vend qe nuk e ka ratifikuar ende ate.

Gjykata ka marre peticione te ndryshme ne ditet e fundit dhe disa vezhgues mendojne se gjyqtareve do t’iu duhet me shume se nje dite per te vendosur.

Top Channel