Karikues universal per te gjitha baterite

24/10/2009 09:40

Karikuesi universal, pajisja qe do te rimbushe baterite e te gjithe llojeve te telefoneve celulare u miratua nga Unioni i Telekomunikacionit Nderkombetar, nje bord i Kombeve te Bashkuara.

Karikuesi universal do te ruaje mjedisin nga ndotja. OKB perllogarit se cdo vit, krijohen 51 mije tone mbetje vetem nga karikuesit e dale jashte perdorimi.

Njerezit i nderrojne shpesh apartet celulare e rrjedhimisht dhe karikuesin.

Aplikimi i karikuesit universal per kompanite qe prodhojne celulare  nuk eshte i detyrueshem, por shume te tilla kane bere kerkese qe te kene te drejten e prodhimit.

Sipas BBC, nje nga keto kompani eshte “Soni Erikson”, qe parashikon  e do ta hedhe ne treg ne gjysmen e pare te 2010-es.

Top Channel