Femra e se ardhmes, me e shkurter

23/10/2009 14:20

Femrat e se ardhmes do jene me te shkurtra, me te shendosha dhe do ta kalojne menopauzen ne nje periudhe me te vonshme.

Studimi eshte kryer ne Yale University ku shkencetaret kane dale ne perfundimin se ky ndryshim do vihet re ne vitin 2400. Femra do peshoje mesatarisht nje kg me shume se sot dhe do jete 2 cm me e shkurter, ndersa mesatarisht menopauza do te ndodhe 10 muaj me pas.

Studimi ku jane marre per baze te dhenat e shume gjeneratave, eshte publikuar i plote ne faqet e revistes shkencore “PNAS”.

Top Channel