Cfare hane te rinjte? Varet nga familja

20/10/2009 12:30

Kush ka fatin qe te kete nje familje te shendetshme dhe ne gjendje te mire ekonomike, nuk ka perse te shqetesohet per dieta dhe kujdes te tepruar per ushqimin gjate rritjes.

Mjeket thone se te rinjte prane familjes marrin te gjithe ushqimet e nevojshme per formen e duhur fizike.

Ne shtresat sociale te varfra dhe ne familjet me probleme, te rinjte ndeshen me shume mangesi, pasi ekonomia eshte e para, ndersa forma fizike kalon ne plan te dyte.

Sipas nje kerkimi te Economic and Social Research Council, te familjet ‘e mbledhura’ ushqimi i te rinjve ka qene korrekt dhe pesha e tyre trupore, brenda normave te caktuara.

Prinderit synojne t’i edukuojne femijet duke u dhene ushqim te mire per te qene te rritur normal ne te ardhmen.

Tjeter pamje ne familjet ku fundi i muajit eshte shume i veshtire. Prinderit sigurisht qe duan me te miren per femijet, po shpesh kacapitet sociale dhe kulturore nuk jane te mjaftueshme per te arritur qellimin.

Top Channel