Shperthimi ne Hene, NASA optimiste

18/10/2009 10:40

NASA eshte optimiste per misionin e bombardimit te Hene, duke shpresuar ne marrjen e te dhenave te vlefshme pas shperthimit ne nje krater te satelitit tone natyror.

Raketa Centaur goditi para disa ditesh siperfaqen e Henes ne nje zone ne polin e jugut ku mendohet se ka uje nen siperfaqe dhe satelitet kane fotografuar cdo moment te shperthimit.

Sipas shefit te misionit, Anthony Colaprete, imazhet do analizohen me kujdes. Ai shtoi se ky mision, qe ishte edhe i pari ne llojin e tij, mund te konsiderohet i sukseshshem.

Top Channel