Zgjedhjet ne Portugali, fiton Partia Socialiste

28/09/2009 10:30

Me 36 perqind te preferencave, socialistet kane fituar zgjedhjet ne Portugali.

Partia ka fituar mazhorancen absolute ne parlament dhe rezultati do t’i jape mundesine kryeministrit ne ikje, Jose’ Socrates, te marre nje mandat te dyte.

Nderkohe ka qene i madh numri i personave qe kane abstenuar: 39.4 perqind, duke shenuar keshtu mospjesemarrjen me te madhe qe prej 1974-es.

Top Channel