Kriza, FMN: Pasojat, edhe per 7 vjet

22/09/2009 17:25

Impakt shume negativ i krizes financiare mbi ekonomine reale. Lajmin e ka bere te ditur Fondi Monetar Nderkombetar ne “World Economic Outlook”, qe do te publikohet me 1 tetor.

“Zakonisht krizat bankare kane nje impakt ne nivelin e PBB-se edhe gjate fazes se rimekembjes ekonomike. Renia e punesimit, investimeve dhe produktivitetit kontribuojne ne pakesimin e rritjes ekonomike”, thuhet ne dokument.

“Impakt domethenes ne terma te mesem te krizes bankare. Menjehere pas shtate vjetesh, PBB do te mbetet ne 10 perqind nen mesataren”, nenvizon raporti.

Fondi perfundon qe ne ekonomite e avancuara, prodhimi real do te kthehet me shume veshtiresi ne nivelet e parakrizes.

Top Channel