Polonia firmos traktatin e Lisbones

10/09/2009 12:45

Polonia firmos traktatin e Lisbones, duke u bere keshtu vendi i 26 i bllokut qe e ratifikon ate.

Presidenti polak Lech Kazinski hodhi firmen mbi dokumentin teper te rendesishem te komunitetit Evropian

Ne nje fjalim te mbajtur ne ceremonine e organizuar me kete rast, Kazinski deklaroi se ishte shume i bindur se ky eksperiment i madh do te kete sukses.

“Fakt eshte qe irlandezet ndryshuan mendimin e tyre lidhur me traktatin dhe tashme nuk ka me pengesa ne ratifikimin e tij. Sot eshte nje dite shume e rendesishme per historine e Polonise dhe te gjithe Bashkimit Europian”, u shpreh Kazinski.

Ne ceremonine e Varshaves merr pjese presidenti i Komisionit Europian Hose Manuel Barroso e kryeministri suedez, Frederik Reinfeld, vendi i te cilit mban presidencen e radhes se BE-se.

Top Channel