Droga, Venezuela hedh poshte kritikat e SHBA

10/09/2009 16:50

Numri nje i anti-droges ne Venezuele ka hedhur poshte kritikat e bera nga SHBA se vendi i tij po deshton ne parandalimin e trafikut nderkombetar te droges.

Reagimi i kolonelit Nestor Reverol vjen disa jave pas publikimit te nje raporti te Uashingtonit, i cili vleresonte se Venezuela mbetet nje nder vendet tranzit te droges ne Hemisferen Perendimore.

“Venezuela po bashkepunon ne rang nderkombetar per luften kunder droges. Shifrat e SHBA per sasine e droges kolumbiane qe kalon permes Venezueles jane thjesht te gabuara”, ka deklaruar Reverol.

Koloneli, i cili drejton Zyren Kombetare te Anti-droges ne Venezuele, ka theksuar se rruga tokesore dhe ajo ajrore nga Kolumbia jane kryesoret per trafikun e kokaines per ne SHBA, dhe jo permes Venezueles.

Top Channel