Banka Italiane: Emigrantet paguajne me shume interesa

19/08/2009 19:00

Nje raport i Bankes Qendrore ne Itali tregon se emigrantet qe marrin kredi per biznese paguajne me shume interesa se vete italianet.

Nderkohe raporti ka arritur ne konkluzionin se shtimi i emigranteve ne Itali ka rritur edhe mundesite e vete italianeve per punesim. Shtimi i numrit te te huajve nuk e ka pakesuar numrin e te punesuarve italiane, madje e ka shtuar ate.

Kete e ben te ditur raporti i Bankes se Italise, sipas se ciles, femijet e emigranteve e braktisin me shpejt shkollat. Ne nje analize te hollesime qe u eshte bere kredive te bizneseve, vihet re se nuk eshte shenuar rritje.

Aktiviteti me i veshtire dhe me i kushtueshem eshte per te huajt. Ata paguajne gjysme pike perqindje me shume se italianet. Kredia kushton me shume per ata qe jane nga Azia dhe Europa Lindore.

Top Channel