Spanje, hiqen simbolet fetare nga shkollat

10/08/2009 15:55

Asnje simbol fetar ne shkollat publike spanjolle. Qeveria e kryeministrit socialist, Josè Luis Zapatero po pergatit per ne ne vjeshte nje ligj te ri mbi lirine e besimit.

Ministri i Drejtesise, Francisco Caamano ka shpjeguar se “ideja e projektligjit eshte qe te kete nje ndarje te qarte mes besimit, hapesires publike dhe asaj laike ne shtet”.

Megjithate ministri ka siguruar se nuk do te shkaterrohen simbolet qe kane vlere historike dhe artistike. Sipas tij, nisma ligjore kerkon te stabilizoje me shume kujdes nje sistem qe te njohe pluralitetin dhe qe te trajtoje te gjitha besimet me barazi.

Top Channel