Ban Ki Mun: 10 vjet per te shpetuar planetin

10/08/2009 09:35

Mesazhet e sekretarit te pergjithshem te OKB-se, Ban Ki Mun drejtuar botes per te shpetuar planetin po behen perhere e me te shpeshta.

Shefi i pallatit te qelqte ka folur konkretisht per kete problem, duke thene se njerezimi ka me pak se 10 vjet kohe per te shpetuar Token. “Kemi me pak se 10 vjet kohe per te ndalur emetimin e gazrave te demshem ne atmosfere dhe kete duhet ta bejme sa me pare nese duam te evitojme katastrofat e medha per planetin”, shprehet Ban Ki Mun.

Kete deklarate ai e ka bere nga Seuli ku ndodhet ne kuader te samitit te Federates Boterore te Agjencive ne Kombet e Bashkuara. Ne vijim te fjales, shefi i OKB-se u kerkoi te gjitha qeverive te planetit respektojne marreveshjen e nenshkruar ne fund te vitit ne Kopenhagen.

“Kemi nje mundesi te madhe per te arritur marreveshjen per ndryshimet klimaterike qe do jete nje zgjidhje pozitive per kete problem”, thekson Ban Ki Mun.

Top Channel