BE: Procesi ne Teheran kunder gjithe unionit

08/08/2009 20:35

Bashkimi Europian ka denuar ne bllok procesin gjyqesor te Iranit pas trazirave qe shoqeruan zgjedhjet presidenciale ku ne banken e te akuzuarve jane edhe diplomate perendimore.

Pas njoftimit per gjykimin e nje shtetaseje franceze, BE deklaron se ky proces zhvillohet kunder gjithe Bashikimit Europian. Ne nje deklarate te leshuar nga Suedia qe ka edhe kryesimin e BE-se, kerkohet lirimi i menjehershem i te akuzuarve.

Ne te njejten kohe edhe qeveria franceze denon ashtu si Bashkimi Europuan procesin kunder shtetases Klotilde Reis, dhe punonjeses se ambasades franceze ne Teheran, Nazak Afshar. Ministria e Jashtme e Frances kerkon lirimin e menjehershem te tyre.

Top Channel