Nju Jork, vritet i arratisuri i Aushvicit

01/08/2009 17:45

Per pese here i kishte shpetuar vdekjes ne kampet naziste te perqendrimit, por u gjet i mbytur sot ne shtepine e tij ne Nju Jork.

Eshte kjo historia e Felix Brinkmann, 90 vjec nga Letonia, i cili fale gjermanishtes se tij te persosur i kishte shpetuar pese here dhomes me gaz ne Mautausen, Ebense dhe ne Aushvic, ku ishte mbyllur gjate Luftes se Dyte Boterore.

Me pas ai emigroi ne Shtetet e Bashkuara dhe u gjet sot ne shtepine e tij ne Nju Jork me duar te lidhura dhe plage te shumta ne trup.

Top Channel