Amerike, doktoret pa kemishe te bardhe

26/07/2009 20:50

Simbolit te mjekesise, kemishes se bardhe ndoshta po i vjen fundi i perdorimit, te pakten ne SHBA.

“Organizata e mjekeve, ‘American Medical Association’ po studion propozimin per te hequr dore nga kemisha e bardhe pasi ajo akuzohet se transmeton mikrobet shume shpejt”, shkruan gazeta amerikane “New York Times”.

Doktoret kane bere kerkime te hollesishme rredh mundesive qe ka transmetimi i mikrobeve nga kemishat e bardha dhe rezultatet do te shpallen ne vetem ne fillim te vitit 2010.

Ne rast te marrjes se nje vendimi per heqjen e kemishave priten polemika dhe kundershtime te forta nga pjese konservatore e doktoreve te cilet nuk duan te heqin dore nga simboli historik i tyre.

Top Channel