Britani, vakisnim ne mase kunder A/H1N1

12/07/2009 13:50

Britania e Madhe do nise nje aksion me baze te gjere per vaksinimin ne mase kunder virusit te frikshem A/H1N1 qe po prek perdite e me shume njerez jo vetem ne ishull por ne gjithe planetin.

Tabloidi “Sunday Times” shkruan se Londra eshte ne pritje te vaksines tamiflu, e cila eshte nje parandalues i suksesshem i gripit te derrave. Viktimat e virusit ne Mbreterine e Bashkuar kane shkuar ne 15.

Britania i merr keto masa ne nje kohe qe ne Shqiperi diskutohet nese do te vijne ose jo brenda 2-3 muajsh keto vaksina dhe nese ato do te jene te aplikueshme per te gjithe banoret.
 

Top Channel