G8, ndihma per Afriken

10/07/2009 12:00

Vendet e G8 bashke me ato afrikane kane aprovuar ne diten e trete dhe te fundit te samitit, Deklaraten per Afriken dhe ate per Ujin.

Te medhenjte e Tokes jane impenjuar qe 15 miliarde dollare ne tre vite te sherbejne per te luftuar varferine.

Lideret e 40 shteteve dhe Organizatave Nderkombetare jane takuar per te bashkuar forcat per te luftuar varferine dhe per te mbeshtetur zhvillimin e vendeve te varfera.

Drejtuesit e G8 vendosen qe te veprojne me shpejtesi per te limituar impaktin e krizes dhe kane konfirmuar impenjimet respektive per zhvillimin e vazhdueshem.

Top Channel